Pasta uit Napels

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Pasta uit Napels

introductie

Italiaanse pasta uit Napels met winterpeen, bleekselderij, rundergehakt, Italiaanse worst, verse basilicum, Tagliatelle, Bertolli pastasaus Alle Erbe en natuurlijk Bertolli olijfolie. Maak dit pastagerecht uit de Italiaanse keuken voor 4 personen in slechts 30 minuten tijd!

Bereiding

Kook de tagliatelle 'al dente' volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui, snijd de wortel in blokjes en hak de bleekselderij in kleine stukjes. Haal de blaadjes basilicum van de stelen en hak ze grof.

Kruid het gehakt met peper en zout. Draai er kleine balletjes van met een doorsnede van 2,5 cm. Snijd de italiaanse worst in stukken.

Verwarm de Bertolli olijfolie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 5 minuten goudbruin. Schep de stukjes worst erbij en bak ze 3 minuten mee.

Voeg vervolgens de ui, wortel en bleekselderij toe en bak het mengsel enkele minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Alle Erbe erbij, draai het vuur lager en laat het gerecht zo 10 minuten zachtjes pruttelen.

Schep, vlak voordat de pan van het vuur gaat, de gehakte basilicum door de saus. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erop.

Serveer tips

Deze pasta uit napels is lekker met een typisch italiaanse salade.

Boodschappenlijstje

  • 400 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 kleine winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 g rundergehakt
  • 200 g Italiaanse worst
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 1 bosje verse basilicum
15331

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3122.82 kcal
  • Energy (kJ):
    13053.05 kJ
  • Eiwitten (g):
    134.05 g
  • Suiker (g):
    68.11 g
  • Vezel (g):
    22.5 g
  • Vet totaal (g):
    125.45 g
  • Saturated fat (g):
    44.23 g
  • Trans fat (g):
    1.25 g
  • Natrium (mg):
    3686.07 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2