Pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone

Beoordeel dit recept
Average: 3.2 (13 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone

introductie

Lekkere Italiaanse pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone. Extra lekker en vol van smaak met de toevoeging van Bertolli Pesto Rosso en Bertolli Pasta Pipe Rigate. Vol met gezonde groentes zoals: broccoli en sperziebonen. Lekker voor met het hele gezin!

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200°C. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de basilicum in reepjes en rasp de parmezaanse kaas.

Vet een bakplaat in met Bertolli extra vergine olijfolie en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie overheen. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten. Laat de oven aanstaan.

Blancheer in kokend water de sperziebonen 7 minuten en de broccoli 5 minuten. Giet de groenten af en spoel ze na met lauw water.

Kook ondertussen in een andere pan de Bertolli pasta pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht. Roer in een kom de mascarpone los met de Bertolli pesto rosso en het bewaarde kookvocht.

Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de reepjes basilicum voorzichtig doorheen. Schep dit in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Zet de ovenschaal een kwartier in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.

Serveer tips

Dien deze pastaovenschotel met cherrytomaatjes, pesto en mascarpone op met een groene salade.

Boodschappenlijstje

15283

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3404.29 kcal
  • Energy (kJ):
    14287.46 kJ
  • Eiwitten (g):
    118.74 g
  • Suiker (g):
    35.22 g
  • Vezel (g):
    23.68 g
  • Vet totaal (g):
    182.21 g
  • Saturated fat (g):
    98.6 g
  • Trans fat (g):
    0.79 g
  • Natrium (mg):
    1635.97 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2