Pastaschelpen Bolognese met gehakt, tomatensaus en besciamella

Beoordeel dit recept
Average: 3.5 (189 votes)
Bereidingstijd (min): 
45
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pastaschelpen Bolognese met gehakt, tomatensaus en besciamella

introductie

Overheerlijke pastaschelpen Bolognese met gehakt, tomatensaus en kruidige besciamella. De pastaschelpen worden gevuld met een lekkere gehaktsaus en samen met de besciamellasaus met groenten geserveerd. Een lekker gerecht voor het hele gezin.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 170 °C). Snijd de courgette en de paprika in stukjes en de mozzarella in blokjes. Kook de pastaschelpen in ruim water (zonder zout) in 12 min. gaar. Giet ze af en spoel ze na met koud water.

Meng de inhoud van het zakje kruidige besciamella (uit het Bertolli maaltijdpakket) met 150 ml water en schenk dit over de bodem van een ovenschaal. Verhit 2 el Bertolli Vloeibaar in een hapjespan en bak hierin de groenten 5 min. Verdeel de gebakken groenten over de kruidige besciamella in de ovenschaal.

Bak in dezelfde pan het rundergehakt bruin en gaar. Voeg de inhoud van het zakje tomatensaus uit het maaltijdpakket en de inhoud van het blik tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 à 2 min. zachtjes doorkoken.

Vul de pastaschelpen een voor een met de gehaktsaus en leg ze met de gevulde kant naar boven op de groenten in de ovenschaal. Verdeel de blokjes mozzarella over de gevulde pastaschelpen. Bak het gerecht in 20 min. gaar in het midden van de oven.

Verdeel de Pastaschelpen Bolognese met de groenten en de saus over vier borden.

Variaties

Dit gerecht is ook heerlijk met wortel en aubergine. Laat de courgette en paprika dan weg. Bestrooi het gerecht met geraspte parmezaanse kaas.

Boodschappenlijstje

27522

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    824.32 kcal
  • Energy (kJ):
    3444.06 kJ
  • Eiwitten (g):
    64.32 g
  • Suiker (g):
    23.72 g
  • Vezel (g):
    7.77 g
  • Vet totaal (g):
    50.12 g
  • Saturated fat (g):
    21.04 g
  • Trans fat (g):
    1.5 g
  • Natrium (mg):
    904.84 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2