Penne Kaas-Basilicum met kip, champignons en zwarte olijven

Beoordeel dit recept
Average: 3.3 (77 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Penne Kaas-Basilicum met kip, champignons en zwarte olijven

introductie

Recept voor Pasta penne met kip.

Bereiding

Kook de pasta penne zoals staat beschreven op de verpakking.

Snij ondertussen de champignons in vieren en de rode ui in halve ringen. Halveer de olijven. Snij als laatste de kippendijen in blokjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan of wok en bak hierin de kippendijen goudbruin en gaar. Voeg dan de gesneden champignons toe en bak deze mee. Voeg als laatste de rode ui toe en bak deze nog even kort mee.

Voeg tenslotte de inhoud van de zak Bertolli pastasaus Formaggi e Basilico toe, samen met de olijven en verwarm het geheel nog even goed. Serveer de pastasaus over de gekookte pasta. Garneer eventueel met verse basilicum.

Serveer tips

Strooi bij het serveren eventueel wat verse blaadjes basilicum over de saus.

Boodschappenlijstje

  • 300 gram penne
  • 250 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 75 gram zwarte olijven
  • 300 gram kippendijen
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico 460g
32881

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1880.7 kcal
  • Energy (kJ):
    7866.62 kJ
  • Eiwitten (g):
    98.97 g
  • Suiker (g):
    47.34 g
  • Vezel (g):
    22.17 g
  • Vet totaal (g):
    38.22 g
  • Saturated fat (g):
    10.54 g
  • Trans fat (g):
    0.49 g
  • Natrium (mg):
    2568.54 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2