Penne met tomaten-tonijnsaus

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (100 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Penne met tomaten-tonijnsaus

introductie

Pasta penne rigate met tomaten-tonijnsaus. Met zelfgemaakte tomaten-tonijnsaus van tonijn, gefruit uitje & knoflook, chilipoeder, kappertjes en Bertolli pastasaus Alle Erbe. Dit verrukkelijk Italiaanse visgerecht met pasta is in minder dan een half uur tijd al op tafel!

Bereiding

Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken en rasp van de citroen een halve eetlepel schil af (alleen het gele deel, het witte eronder smaakt bitter). Kook de pasta penne rigate beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep het chilipoeder met de tonijn, citroenschil en kappertjes erdoor en schenk de Bertolli pastasaus Alle Erbe erbij.

Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de penne af en schep de tonijnsaus erdoor. Verdeel de pasta over diepe borden en leg er in het midden een flinke pluk rucola op. Lekker met geraspte kaas en een salade van sperziebonen.

Serveer tips

Deze penne met tomaten-tonijnsaus is lekker met geraspte kaas en een salade van sperziebonen.

Variaties

Nog lekkerder wordt dit gerecht als je het met verse tonijn maakt. Maak hiervoor de saus zonder de tonijn uit blik en zonder de kappertjes. Rooster ondertussen 4 tonijnsteaks van 100 g in een hete grillpan in een paar minuten mooi bruin van buiten en van binnen nog rosé. Leg de rucola op de pasta met saus, de tonijn op de rucola en strooi de kappertjes erover.

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 citroen
  • 300 g Penne Rigate
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el kappertjes
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 75 g rucola
  • 75 g rucola
15357

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2130.44 kcal
  • Energy (kJ):
    8919.24 kJ
  • Eiwitten (g):
    127.85 g
  • Suiker (g):
    65.02 g
  • Vezel (g):
    20.92 g
  • Vet totaal (g):
    53.31 g
  • Saturated fat (g):
    7.27 g
  • Natrium (mg):
    2320.65 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2