Penne rigate met pompoen, salie en amandelen

Beoordeel dit recept
Average: 3.2 (35 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
5
Seizoen: 
Herfst
Gelegenheid: 
Lekker eten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Penne rigate met pompoen, salie en amandelen

introductie

Een lekker penne recept met in Bertolli vloeibare margarine gebakken pompoen, ui en salie in een heerlijke tomatensaus met basilicum. Strooi er oude geraspte kaas overheen en je hebt een lekker vegetarisch gerecht voor jong en oud.

Bereiding

Halveer de pompoen, schep de pitten eruit. Leg de helften plat op een plank en snijd met een glad scherp mes de schil er vanaf. Snijd de pompoen in stukjes van ca. 3 cm. Pel en snijd de ui in reepjes. Snijd de salie in smalle reepjes. Hak de amandelen grof.

Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de pompoen met de ui en de salie 5 minuten op een matig vuur. Schep geregeld om. Zet het vuur even hoog, roer de pastasaus en de amandelen erdoor en verwarm de saus al roerende tot deze bijna kookt. Zet dan het vuur laag en laat de pompoen in de saus in ca. 15 minuten gaar worden. De pompoen moet nog net niet helemaal zacht zijn.

Kook ondertussen de penne rigate gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Verdeel de penne rigate over 5 grote borden en schep de pastasaus met pompoen erop. Bestrooi met de geraspte oude kaas.

Serveer tips

Voorgerecht: Mozzarella, tomaat en basilicumsalade (Salade Caprese) Nagerecht: Roompuddinkjes (Panna cotta)

Variaties

Bij grote supermarkten is diepgevroren schoongemaakte pompoen verkrijgbaar. Deze hoeft niet eerst te worden ontdooid en kan zo aan het gerecht worden toegevoegd. Pompoen kan worden vervangen door wortel.

Boodschappenlijstje

16327

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3377.2 kcal
  • Energy (kJ):
    14290.61 kJ
  • Eiwitten (g):
    112.09 g
  • Suiker (g):
    62.61 g
  • Vezel (g):
    41.42 g
  • Vet totaal (g):
    137.23 g
  • Saturated fat (g):
    22.2 g
  • Trans fat (g):
    0.37 g
  • Natrium (mg):
    2227.73 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2