Penne Rode Pepers & Tomaat met tijgergarnalen, rucola en tomaatjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.4 (72 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
2
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Pittig
Penne Rode Pepers & Tomaat met tijgergarnalen, rucola en tomaatjes

introductie

Bijzonder pastarecept met tijgergarnalen, Bertolli pastasaus Rode Pepers & Tomaat en cherrytomaten. De pastasaus is een spannende combinatie van pittige rode peper en zoete zongerijpte tomaten. Tijgergarnalen of gamba's hebben een zoete smaak en moeten heel kort gebakken worden. Samen met de cherrytomaten maken ze de saus af. De rucola wordt gebruikt als garnering maar geven de pasta een lekker peperig smaakje.

Bereiding

Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan of wok en bak hierin tijgergarnalen kort aan. Schep ze uit de pan en bak de cherrytomaten kort in het bakvet.

Voeg tenslotte de inhoud van de zak pastasaus Peperoncino e Pomodoro toe en verwarm het geheel nog even goed. Verdeel de pasta over de borden, schep de pastasaus met garnalen erop en verdeel de rucola erover.

Serveer tips

Maak een extra feestelijke maaltijd van de Penne Rode Pepers & Tomaat met tijgergarnalen, rucola en tomaten en maak als toetje een lekkere Italiaanse tiramisu. Dit recept vind je ook op de site.

Variaties

Het is bij dit gerecht lekker om veel verse groenten te gebruiken. Je kunt de rucola bijvoorbeeld vervangen door in stukjes gesneden courgette die je samen met de cherrytomaatjes even bakt in Bertolli olijfolie classico.

Boodschappenlijstje

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 150 g penne
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 125 g rauwe tijgergarnalen
  • 40 g rucola
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Peperoncino e Pomodoro à 260 gram
27520

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1097.98 kcal
  • Energy (kJ):
    4586.4 kJ
  • Eiwitten (g):
    43.72 g
  • Suiker (g):
    33.67 g
  • Vezel (g):
    12.95 g
  • Vet totaal (g):
    36 g
  • Saturated fat (g):
    5.15 g
  • Trans fat (g):
    0.01 g
  • Natrium (mg):
    1865.53 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2