Pennesalade met tonijn, augurkjes en olijven

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (24 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Buffet
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Pennesalade met tonijn, augurkjes en olijven

introductie

Een pennesalade met tonijn, augurkjes en olijven is een heerlijke maaltijd bij warm weer. De Bertolli pastasaus Basilico is lekker gekruid.

Bereiding

Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel de pasta onder stromend koud water af. Laat goed uitlekken.

Snijd ondertussen de augurken in reepjes en bewaar het augurkenvocht (12 eetlepels). Pel en snipper de uien. Halveer de olijven. Verdeel de tonijn met een vork in stukjes. Was en scheur de sla in stukjes.

Meng de pasta met het augurkenvocht, de reepjes augurk, de ui, de olijven, de tonijn en de Bertolli pastasaus Basilico. Hussel er vlak voor het eten de ijsbergsla door.

Serveer tips

Garneer deze pennesalade met tonijn, augurkjes en olijven met blaadjes basilicum.

Variaties

Lekker anders: Je kunt in plaats van tonijn ook blikjes zalm of gestoomde makreelfilet gebruiken.

Boodschappenlijstje

  • 350 g Penne Rigate (pasta)
  • 16 kleine zoetzure augurken (met het vocht)
  • 2 uien
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 blikjes tonijnstukken in olijfolie à 160 g
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 1 krop ijsbergsla
16312

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2369.02 kcal
  • Energy (kJ):
    9911.98 kJ
  • Eiwitten (g):
    138.68 g
  • Suiker (g):
    84.84 g
  • Vezel (g):
    32.31 g
  • Vet totaal (g):
    46.95 g
  • Saturated fat (g):
    6.01 g
  • Natrium (mg):
    4199.37 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2