Pikante penne met snijboontjes en gebakken hamblokjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.4 (18 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Pittig
Pikante penne met snijboontjes en gebakken hamblokjes

introductie

Een heerlijk pikante penne gerecht met snijboontjes en gebakken hamblokjes in de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese.

Bereiding

Snijd verse snijbonen in smalle reepjes. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen de laatste 5 min. mee. Giet ze af. (Diepvriessnijbonen kunnen direct uit de vriezer in de pan, de kooktijd gaat in als het water weer kookt).

Verhit ondertussen de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak de hamblokjes 3 min. op een matig hoog vuur. Verwarm de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese in dezelfde pan als waarin de pasta is gekookt. Voeg na 3 min. de warme pasta en de hamblokjes toe. Warm goed door.

Hak ondertussen de peterselie fijn. Schep de pasta in warme diepe borden en strooi de peterselie erover.

Serveer tips

Deze pikante penne met snijboontjes en gebakken hamblokjes is heerlijk met een Italiaanse salade.

Variaties

Lekker anders: In het seizoen is bloemkool vaak voordelig. Heerlijk in plaats van de snijbonen!

Boodschappenlijstje

  • 200 g snijbonen
  • 400 g penne pasta
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 200 g hamblokjes
  • 4 takjes peterselie
15401

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2326.42 kcal
  • Energy (kJ):
    9719.37 kJ
  • Eiwitten (g):
    101.04 g
  • Suiker (g):
    52.71 g
  • Vezel (g):
    25.53 g
  • Vet totaal (g):
    51.45 g
  • Saturated fat (g):
    10.45 g
  • Natrium (mg):
    2409.22 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2