Pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Kruidig
Pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes

introductie

Deze heerlijke Italiaanse pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes is een eenvoudig recept. De Bertolli pastasaus Basilico geeft een heerlijk kruidige smaak.

Bereiding

Verhit de helft van de Bertolli olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de krieltjes in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de Bertolli olijfolie in een diepe pan of ruime koekenpan en bak hierin de pittige worstjes in 2 min. rondom bruin. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak deze 5 min. mee.

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de knoflook aan de gebakken aardappeltjes toe en bak deze 3 min. mee. Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de Bertolli pastasaus Basilico en de groene olijven toe aan het groente-worstjesmengsel en verwarm dit 3 min.

Verdeel de gebakken aardappeltjes over de warme borden en schep de worstjes met groenten ernaast.

Serveer tips

Garneer deze pittige worstjes en groenten met olijven en aardappeltjes met wat fijngehakte verse basilicum of rozemarijn.

Variaties

Lekker anders: Ook lekker met in blokjes gesneden salami in plaats van de pittige worstjes.

Boodschappenlijstje

15404

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2436.11 kcal
  • Energy (kJ):
    10168.51 kJ
  • Eiwitten (g):
    64.25 g
  • Suiker (g):
    50.75 g
  • Vezel (g):
    21.36 g
  • Vet totaal (g):
    174.41 g
  • Saturated fat (g):
    40.41 g
  • Trans fat (g):
    0.63 g
  • Natrium (mg):
    4174.31 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2