Rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn

Beoordeel dit recept
Average: 3.1 (9 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Kruidig
Rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn

introductie

Verrukkelijk rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn uit de Italiaanse keuken met Bertolli Pastasaus Alle Erbe. Een saus uit de aromatische Toscaanse keuken met oregano en rozemarijn. Met kastanjechampignons, winterwortel, tijm en magere runderlappen. Maak dit verrukkelijke vleesgerecht uit de Italiaanse keuken in minder dan een uur tijd en serveer met pasta of gekookte aardappelen.

Bereiding

Snijd de runderlappen in stukken en kruid ze met peper en zout. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten en de champignons in vieren en de wortel in schijfjes. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Verwarm de Bertolli olijfolie in een braadpan en schroei daarin het vlees rondom dicht. Voeg na 5 minuten de ui en de wortelschijfjes toe.

Roerbak dit enkele minuten en schep er dan de kastanjechampignons, trostomaten, Bertolli pastasaus Alle Erbe, de hele takjes rozemarijn, de blaadjes tijm en de rode wijn door. Laat het gerecht een half uurtje rustig sudderen.

Haal de takjes rozemarijn uit de pan en serveer het stoofpotje met ciabattabrood en een lekkere risotto.

Serveer tips

Serveer dit rundvleesstoofpotje met tomaat, wortel en rode wijn met ciabattabrood en een lekkere risotto.

Boodschappenlijstje

  • 500 g magere runderlappen
  • 1 ui
  • 6 trostomaten
  • 350 g kastanjechampignons
  • 1 winterwortel
  • 3 takjes tijm
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 ml rode wijn
15327

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1659.83 kcal
  • Energy (kJ):
    6939.43 kJ
  • Eiwitten (g):
    132.55 g
  • Suiker (g):
    69.77 g
  • Vezel (g):
    18.32 g
  • Vet totaal (g):
    82.24 g
  • Saturated fat (g):
    21 g
  • Trans fat (g):
    1.5 g
  • Natrium (mg):
    2171.11 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2