Saffraanrisotto

Beoordeel dit recept
Average: 4.3 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
6
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Bijgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Rijst
Pittigheid: 
Mild
Saffraanrisotto

introductie

Deze eenvoudige saffraanrisotto heeft een heerlijk rijke smaak door o.a. de witte wijn en bouillon.

Bereiding

Pel en snipper de ui. Verhit de helft van de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak de ui hierin op een laag vuur zachtjes glazig.

Zet het vuur hoog. Voeg de witte wijn toe. Kook tot de wijn voor de helft is verdampt en voeg dan de risottorijst toe. Draai het vuur weer lager en laat de rijst 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de saffraan toe.

Roer vervolgens telkens een grote soep(opschep)lepel hete kippenbouillon door de rijst. Roer er als de bouillon is opgenomen weer een lepel bouillon door. Ga door tot de bouillon op is en kook de risotto zo op een vrij laag vuur zachtjes gaar.

Zet, als de risotto gaar is, het vuur uit. Roer de rest van de Bertolli vloeibaar en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de risotto nog een paar minuten staan. Verdeel over diepe borden.

Serveer tips

Lekker met gekookte groene asperges.

Variaties

Vervang in deze saffraanrisotto de saffraan door 4 eetlepels Bertolli Pesto Rosso, en voeg deze pas vlak voor het eten toe.

Boodschappenlijstje

  • 1 ui
  • 5 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 50 ml droge witte wijn
  • 400 g risotto rijst
  • 10 saffraandraadjes
  • 1.5 l hete kippenbouillon
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
15427

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2811.94 kcal
  • Energy (kJ):
    11814.25 kJ
  • Eiwitten (g):
    93.39 g
  • Suiker (g):
    6.7 g
  • Vezel (g):
    7.38 g
  • Vet totaal (g):
    118.17 g
  • Saturated fat (g):
    36.78 g
  • Natrium (mg):
    7795.63 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2