Saltimbocca met pasta carbonara

Beoordeel dit recept
Average: 3.3 (63 votes)
Bereidingstijd (min): 
35
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Kerst
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Saltimbocca met pasta carbonara

introductie

Saltimbocca recept met parmaham en salie. Geserveerd in een heerlijke carbonarasaus met tagliatelle verde en peterselie.

Bereiding

Hak 4 blaadjes salie grof. Leg de schnitzels op een vleesplank, bestrooi ze met wat peper en zout en de gehakte salie. Leg op elk een plakje Parmaham en vouw de schnitzels dubbel. Leg op elk een blaadje salie en prik de dubbelgeklapte schnitzels door het salieblaadje vast.

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verwarm in de tussentijd de pastasaus op een matig vuur. Roer geregeld.

Bestrooi ondertussen het vlees met de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de 'saltimbocca' in ca. 5 minuten op een vrij hoog vuur om en om bruin. Schenk de wijn langs de rand in de pan en laat de wijn even bruisen. Roer de suiker en peper en zout naar smaak erdoor. Schud de pan even, draai het vlees om en laat nog 3-4 minuten garen op een laag vuur.

Voeg de pastasaus en de peterselie aan de tagliatelle toe. Verwarm even. Verdeel de tagliatelle over 4 borden, leg het vlees ernaast, schep er een klein lepeltje van de jus bij en serveer er een salade met olijven* apart bij.

Serveer tips

* Salade met olijven: meng 250 gram gemengde sla met rode sla erdoor met 200 gram gehalveerde kerstomaatjes, 2 rode uien in ringen, 50 gram olijven zonder pit en een dressing van 2 eetlepels Bertolli Pesto Rosso, 2 eetlepels balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie. Nagerecht: Stracciatella ijscoupe met warme chocoladesaus

Variaties

Salieblaadjes kunnen worden vervangen door gedroogde salie of tijm. In plaats van de gedroogde salie of tijm op het vlees vast te prikken kan dat erover gestrooid worden.

Boodschappenlijstje

  • 8 blaadjes verse salie
  • 4 ongepaneerde schnitzels (kalfs)
  • 4 plakjes parmaham
  • 400 g tagliatelle verde
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Carbonara
  • 1 el bloem
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 100 ml witte wijn
  • 0.5 tl suiker
  • 4 el grof gehakt peterselie
  • 4 cocktailprikkers
16328

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3198.16 kcal
  • Energy (kJ):
    13416.86 kJ
  • Eiwitten (g):
    191.93 g
  • Suiker (g):
    24.88 g
  • Vezel (g):
    10.65 g
  • Vet totaal (g):
    121.63 g
  • Saturated fat (g):
    27.8 g
  • Trans fat (g):
    0.88 g
  • Natrium (mg):
    2868.33 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2