Schelpjesmacaroni met pikante pastasaus en gegrilde garnalen

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
2
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Pittig
Schelpjesmacaroni met pikante pastasaus en gegrilde garnalen

introductie

Een heerlijk pastagerecht van schelpjesmacaroni met pikante pastasaus en gegrilde garnalen voor een hemels en pittig pastagerecht.

Bereiding

Kook de schelpmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af.

Rijg de grote garnalen ondertussen aan 4 spiesjes. Bestrooi ze met wat zout en paprikapoeder en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Gril de garnalen onder de grill of in een grillpan aan beide kanten in ca. 4 min. lichtbruin.

Verwarm de Bertolli pastasaus Piccante. Hak de groene kruiden grof. Meng de pastasaus met de macaroni. Verdeel de macaroni over 2 warme borden. Leg de garnalenspiesjes ernaast en bestrooi het gerecht met de kruiden.

Serveer tips

Deze schelpjesmacaroni met pikante pastasaus en gegrilde garnalen is lekker met witlofsalade met groene kruiden: haal witlofblaadjes van 2 stronkjes los met meng ze met wat grof gesneden groene kruiden zoals bieslook, peterselie, dille en/of basilicum. Besprenkel de salade met 1 el olijfolie en 1½ tl balsamicoazijn.

Variaties

Tip: Dit gerecht kun je ook voor vier of zes personen maken. Gebruik voor vier personen Bertolli Pastasaus Knoflook (zak, 500 g) en voor zes personen Bertolli Pastasaus Pikante Calabrese (zak, 600 g). Vermenigvuldig de andere ingrediënten verhoudingsgewijs.

Boodschappenlijstje

  • 200 g schelpmacaroni
  • 250 g grote rauwe gepelde garnalen
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ el olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante
  • 2 takjes gemengde verse groene kruiden
  • lofsalade*
19882

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1240.98 kcal
  • Energy (kJ):
    5195.53 kJ
  • Eiwitten (g):
    68.74 g
  • Suiker (g):
    48.6 g
  • Vezel (g):
    12.15 g
  • Vet totaal (g):
    15.88 g
  • Saturated fat (g):
    2.35 g
  • Trans fat (g):
    0.02 g
  • Natrium (mg):
    3573.76 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2