Schenkel met salie

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (22 votes)
Bereidingstijd (min): 
50
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Kruidig
Schenkel met salie

introductie

Op het originele recept van dit gerecht (met varkensschenkel) bestaan heel veel variaties. Deze schenkel met salie wordt gemaakt met lamsschenkel en Bertolli originale extra vergine olijfolie.

Bereiding

Bestrooi de lamsschenkels met peper en zout. Meng het vlees in een braadpan met de Bertolli originale extra vergine olijfolie, de salie, de rozemarijn en de de laurier. Laat een paar uur in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze elk in 8 stukken. Dep het vlees droog. Bak het in een droge koekenpan om en om aan en leg de schenkel met de aardappelen in een grote ovenvaste schaal. Besprenkel met wat van de marinade, dek af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven.

Verwijder na 20 minuten het deksel of de folie, schep vlees en de aardappelen om en laat in nog 10 - 15 minuten gaar worden. Schep er tussentijds een paar lepeltjes van de marinade over. Besprenkel het vlees op het laatst met de witte wijn en laat het nog een paar minuten in de hete oven door garen.

Verdeel het warme vlees en de aardappelen over warme borden. Bestrooi eventueel met wat (grof) zeezout.

Serveer tips

Voeg aan deze schenkel met salie voordat het de oven in gaat een zak Bertolli Pastasaus Kruidig toe. Maak de maaltijd compleet met gekookte broccoli.

Boodschappenlijstje

15433

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3549.68 kcal
  • Energy (kJ):
    14740.51 kJ
  • Eiwitten (g):
    107.25 g
  • Suiker (g):
    8.5 g
  • Vezel (g):
    17.63 g
  • Vet totaal (g):
    265.81 g
  • Saturated fat (g):
    57.22 g
  • Natrium (mg):
    372.08 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2