Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (18 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie

introductie

Lekker recept met penne en garnalen. Een heerlijk pasta gerecht gemaakt met Bertolli pastasaus Basilico, vis, frisse citroen en peterselie. Een bijzonder pastagerecht van Siciliaanse bodem.

Bereiding

Kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de pasta af. Schil intussen de komkommer, snijd deze in dunne plakjes en leg ze in een schaaltje. Strooi er een halve theelepel zout overheen en hussel ze een beetje door elkaar.

Boen de citroenen schoon en rasp de schil er vanaf (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers 1 citroen uit. Pluk de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Meng voor de komkommersalade de tomaatjes met de komkommer, de olie uit het potje zongedroogde tomaten, 2 eetlepels peterselie en 2 eetlepels citroensap.

Snijd de visfilet in stukken van ongeveer 3 cm. Verhit de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak de vis en de garnalen een minuut of 3. Schep ze geregeld om. Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel citroensap toe.

Roer de Bertolli pastasaus Basilico voorzichtig door de vis en breng dit tegen de kook aan. Schep dan de pasta en de helft van de overgebleven peterselie erdoor en warm alles nog een minuut goed door.

Schep de pasta op 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de rest van de peterselie erover. Geef de komkommersalade er apart bij.

Serveer tips

Serveer als toetje na deze overheerlijke Siciliaanse penne met garnalen, citroen en peterselie een lekkere tiramisu.

Variaties

In plaats van garnalen en witvis kun je dit gerecht ook maken met gemengde zeevruchten (frutti di mare). Ze zijn bij de meeste supermarkten koelvers en diepgevroren verkrijgbaar.

Boodschappenlijstje

  • 200 g Penne Rigate
  • 1 kleine komkommer
  • 2 citroenen
  • 1 bosje verse peterselie à 30 g
  • 2 zongedroogde tomaten in olie
  • 3 el olie van de zongedroogde tomaten
  • 150 g stevige visfilet
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 100 g rauwe gepelde garnalen
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Basilico à 500 g
15254

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1931.88 kcal
  • Energy (kJ):
    8121.04 kJ
  • Eiwitten (g):
    77.37 g
  • Suiker (g):
    49.33 g
  • Vezel (g):
    16.71 g
  • Vet totaal (g):
    87.51 g
  • Saturated fat (g):
    12.11 g
  • Trans fat (g):
    0.01 g
  • Natrium (mg):
    2302.4 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2