Spaghetti Bolognese met kerstomaatjes en mozzarellabolletjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (26 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Spaghetti Bolognese met kerstomaatjes en mozzarellabolletjes

introductie

Spaghetti Bolognese is wel een van de bekendste pasta gerechten in Nederland. Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld.

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringetjes.

Verwarm voor de de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook met de bosuitjes. Voeg vervolgens de Bolognesesaus en de kerstomaatjes toe en laat dit 8 á 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg in de laatste 2 minuten de mozzarella toe.

Serveer tips

Geef bij de Spaghetti Bolognese met kerstomaatjes en mozzarellabolletjes een gemengde salade van kropsla, tomaten en plakjes komkommer aangemaakt met balsamicodressing.

Variaties

Dit gerecht kan met verschillende pastasausen van Bertolli worden gemaakt. Loopt langs de schappen en zie wat voor lekkere pastasausen Bertolli heeft, kies bijvoorbeeld voor Bertolli Pastasaus Traditioneel Toscaans en je hebt een heerlijk vegetarisch gerecht.

Boodschappenlijstje

  • 350 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 bosuien
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Bolognese à 460 g
  • 1 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 125 g mini mozzarella balletjes
15226

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2193.47 kcal
  • Energy (kJ):
    9307.59 kJ
  • Eiwitten (g):
    93.95 g
  • Suiker (g):
    58.68 g
  • Vezel (g):
    18.57 g
  • Vet totaal (g):
    64.99 g
  • Saturated fat (g):
    24.73 g
  • Trans fat (g):
    0.32 g
  • Natrium (mg):
    3079.48 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2