Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli

Beoordeel dit recept
Average: 3.6 (25 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli

introductie

Spaghetti in pikante saus met broccoli, in Bertolli vloeibare margarine gebakken kipfilet met citroenrasp en lente-uitjes in een heerlijke authentieke Calabrese tomaten pastasaus.

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook deze in ruim kokend water met wat zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af.

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de citroen, rasp de schil en meng de rasp met de kip. Snijd de lente-uitjes in ringen, snijd het donkere groen fijn. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de kip op matig vuur goudbruin en gaar. Voeg de ringetjes lente-ui toe en bak 2 min. mee.

Roer de pastasaus erdoor en breng aan de kook. Schep de broccoli door de saus en warm kort mee. Verdeel de spaghetti over 4 diepe warme borden, schep de kip met saus erover en bestrooi met het fijngesneden groen van de lente-ui.

Serveer tips

Geef Roompuddinkjes (recept staat op de website) als toetje na deze overheerlijke Spaghetti Calabrese met citroenkip en broccoli.

Variaties

De kipfilet kun je vervangen door ongepaneerde schnitzels (in 6 stukken gesneden).

Boodschappenlijstje

  • 400 g spaghetti
  • 600 g broccoli
  • 400 g kipfilet
  • 1 citroen
  • 6 lente-uitjes
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
16301

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2594.02 kcal
  • Energy (kJ):
    10854.06 kJ
  • Eiwitten (g):
    165.54 g
  • Suiker (g):
    58.77 g
  • Vezel (g):
    34.05 g
  • Vet totaal (g):
    47.07 g
  • Saturated fat (g):
    7.9 g
  • Natrium (mg):
    2497.58 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2