Spaghetti di mare

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (20 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Spaghetti di mare

introductie

Deze zalige spaghetti di mare wordt gemaakt van spaghetti en mosselen in zelfgemaakte tomatensaus.

Bereiding

Was en verwijder eventueel wijd openstaande en kapotte mosselen. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de uien en snijd ze klein. Hak de peterselie fijn. Verhit de Bertolli olijfolie in een diepe pan en bak hierin de ui 4 minuten op een laag vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de passata (gezeefde tomaten) toe en kook de saus 5 minuten.

Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mosselen aan de saus toe en laat ze met het deksel op de pan in een paar minuten gaar worden, de schelpen zijn dan open. Schep de spaghetti door de warme saus met mosselen. Verdeel over 4 borden en bestrooi met wat chilipeper en peterselie.

Serveer tips

In plaats van zelf saus te maken voor deze spaghetti di mare kun je ook Bertolli Pastasaus Kruidig gebruiken om de mosselen in te bereiden.

Boodschappenlijstje

  • 300 g spaghetti
  • 3 uien
  • 2 takje peterselie
  • 4 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 el tomatenpuree
  • 0.5 l passata
  • 1 kg panklare mosselen
  • 1 tl chilipeper
15426

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3220.01 kcal
  • Energy (kJ):
    13480.2 kJ
  • Eiwitten (g):
    222.27 g
  • Suiker (g):
    52.26 g
  • Vezel (g):
    25.77 g
  • Vet totaal (g):
    97.65 g
  • Saturated fat (g):
    19.44 g
  • Trans fat (g):
    0.02 g
  • Natrium (mg):
    6034.7 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2