Spaghetti met gamba’s en pittige tomatensaus

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (27 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
2
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Pittig
Spaghetti met gamba’s en pittige tomatensaus
2008283

introductie

Italianen wonen in een land met ontelbare kilometers kust. Geen wonder dat ze vis en zeevruchten graag met pasta combineren. Dat levert zalige gerechten op zoals deze spaghetti met gamba's en pittige tomatensaus.

Bereiding

Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de spaghetti af. Snijd in de tussentijd de lente-ui in ringetjes. Hak de koriander fijn.

Doe de Bertolli pastasaus Piccante in een pan en verwarm het op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gamba’s toe en laat 5 minuten meepruttelen. Verdeel de gekookte spaghetti over twee borden. Schep de saus met de gamba’s eroverheen.

Garneer met de citroenrasp en strooi de gehakte koriander en de lente-uiringetjes over de borden.

Serveer tips

Serveer deze spaghetti met gamba's en pittige tomatensaus met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.

Variaties

Ook lekker met gehakte bladpeterselie in plaats van koriander.

Boodschappenlijstje

  • 250 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 2 lente-uien
  • 2 takjes koriander
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante à 500 g
  • 100 g rauwe gepelde gamba's
  • 1 el citroenrasp
19945

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1199.29 kcal
  • Energy (kJ):
    5112.91 kJ
  • Eiwitten (g):
    54.33 g
  • Suiker (g):
    50.03 g
  • Vezel (g):
    12.37 g
  • Vet totaal (g):
    8 g
  • Saturated fat (g):
    1.32 g
  • Trans fat (g):
    0.01 g
  • Natrium (mg):
    2457.9 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2