steak met kruiden

Beoordeel dit recept
Average: 4 (22 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Vlees
Pittigheid: 
Kruidig
steak met kruiden

introductie

Een zalig rundvlees recept met schijfjes steak en kruiden als rozemarijn en tijm, heerlijk op smaak gemaakt met de Bertolli modena balsamico azijn.

Bereiding

Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze met de knoflook, salie en tijm fijn.

Verwarm de balsamicoazijn in een kleine pan, voeg er de gehakte kruiden aan toe en warm 2 minuten door. Kruid met peper en zout, neem de pan van het vuur en roer er de olijfolie doorheen.

Haal de biefstuk door deze marinade. Laat de grillpan goed heet worden en grill hierop het vlees minstens 10 minuten. Draai het regelmatig om, bestrijk het telkens met wat marinade en maak mooie grillstrepen of ruiten. Neem het vlees uit de pan en laat het 5 minuten rusten.

Schenk intussen de resterende marinade in de grillpan en laat het even inkoken. Neem de pan van het vuur.

Snijd het vlees in dunne plakjes, schik ze op een schaal en schenk het bakvocht erover. Serveer direct.

Serveer tips

Deze schijfjes steak met kruiden is lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood en een frisse, groene salade of bijgerecht van courgette.

Boodschappenlijstje

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes verse salie
  • 3 takjes verse tijm
  • 1½ el balsamico azijn di Modena
  • 5 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 400 g biefstuk (aan 1 stuk)
  • 400 gram steak aan één stuk
18727

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1086.83 kcal
  • Energy (kJ):
    4552.13 kJ
  • Eiwitten (g):
    69.06 g
  • Suiker (g):
    4.74 g
  • Vezel (g):
    0.48 g
  • Vet totaal (g):
    87.79 g
  • Saturated fat (g):
    18.25 g
  • Trans fat (g):
    1 g
  • Natrium (mg):
    270.13 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2