Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

Beoordeel dit recept
Average: 5 (1 vote)
Bereidingstijd (min): 
30
Aantal personen: 
2
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum

introductie

Een lekker tomatenrisotto recept met groene asperges en ui. De risotto wordt extra vol van smaak door het toevoegen van rauwe ham en gorgonzola. Zo maak je van een eenvoudige risotto een feestelijk gerecht.

Bereiding

Pel en snipper de ui. Snijd de asperges in schuine stukjes. Verhit de Bertolli Vloeibaar in een pan en bak hierin de ui en de asperges 3 minuten op laag vuur. Voeg de risotto toe en fruit deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. De rijst mag niet bruin kleuren!

Schenk de bouillon en de Bertolli Pastasaus Basilico erbij en laat de rijst in ongeveer 20 minuten op laag vuur het vocht opnemen en gaar koken. Roer de risotto regelmatig door.

Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en verkruimel de gorgonzola. Roer de ham en gorgonzola door de risotto. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en een extra scheutje olijfolie.

Schep de tomatenrisotto in 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de basilicum er overheen.

Serveer tips

Serveer na de Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicumeen lekker toetje: fruitgranito. Het recept vind je ook op deze site.

Variaties

Als je liever een wat mildere kaas gebruikt, kun je de gorgonzola vervangen door zachte geitenkaas of mascarpone.

Boodschappenlijstje

15265

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2057.31 kcal
  • Energy (kJ):
    8678.15 kJ
  • Eiwitten (g):
    60.25 g
  • Suiker (g):
    7.6 g
  • Vezel (g):
    10.36 g
  • Vet totaal (g):
    71.16 g
  • Saturated fat (g):
    22.71 g
  • Trans fat (g):
    0.81 g
  • Natrium (mg):
    6110.22 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2