Tomatensoep Calabresa met pesto en crostini met Parmaham

Beoordeel dit recept
Average: 2.6 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Winter
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Soep
Pittigheid: 
Kruidig
Tomatensoep Calabresa met pesto en crostini met Parmaham

introductie

Lekker traditioneel Toscaans tomatensoep recept met knapperig foccacia brood uit de oven, belegd met roomkaas, rucola en smaakvolle Parmaham. Met dit recept kun je de lekkerste tomatensoep maken.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Steek met de steekvorm of snijd met behulp van het sjabloon 4 grote sterren uit de focaccia. Snijd de rest van het focaccia brood in blokjes van ca. 1 cm. Meng ze met 2 el vloeibare margarine en spreid ze uit over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sterren dun met vloeibare margarine en leg ze naast de stukjes focaccia op de bakplaat. Laat ze in de hete oven in 5-7 minuten lichtbruin worden.

Meng ondertussen 2 el pesto rosso met de roomkaas. Besmeer de focacciasterren dun met het pestomengsel en beleg ze met een paar blaadjes rucola en Parmaham. Leg de crostinisterren op 4 schotels.

Verwarm ondertussen de pastasaus met 400 ml water op een matig vuur, roer geregeld. Roer er 3 el pesto rosso door.

Schep de soep in 4 warme diepe borden. Schep de rest van het pesto-roomkaasmengsel in het midden, strooi wat rucola en een paar blokjes focaccia over de soep. Serveer de rest er apart in een schaaltje bij. Serveer de soep met de crostini.

Serveer tips

Deze tomatensoep calabresa met pesto en crostini met parmaham smaakt heerlijk als voorgerecht bij een diner.

Variaties

Focaccia brood kan worden vervangen door bruine of witte boterhammen.

Boodschappenlijstje

16317

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1819.25 kcal
  • Energy (kJ):
    7567.85 kJ
  • Eiwitten (g):
    46.29 g
  • Suiker (g):
    51.03 g
  • Vezel (g):
    11.05 g
  • Vet totaal (g):
    124.54 g
  • Saturated fat (g):
    27.2 g
  • Trans fat (g):
    0.87 g
  • Natrium (mg):
    5466.83 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2