Tortelloni met groene asperges, parmezaanse kaas en basilicum

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Emilia Romagna

Porties

4

Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum. Tortelloni is een iets grotere variant van tortellini.

Deel deze pagina

In dit recept

No items found

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en snijd de uien in reepjes.
  2. Kook de Tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de ui en de asperges 5 minuten op een matig vuur. Voeg de Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico toe en verwarm deze al roerende op een hoog vuur. Schep de tortelloni erdoor.
  4. Verdeel de tortelloni met asperges over 4 diepe borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • 300 g groene asperges
  • 2 rode uien
  • 250 g tortelloni
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 Bertolli Formaggi pastasaus in zak a 460g
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 50 g dun geschaafde vegetarische Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie417 kJ (100 kcal)
Eiwitten17,2 g
Koolhydraten44,7 g
Suiker12,1 g
Vezels4,6 g
Vet17,8 g
Verzadigd vet6,7 g
Zout0,83 g

Meer Vegetarische recepten