Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum

Beoordeel dit recept
Average: 3.2 (48 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Lekker eten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Tortelloni met groene asperges, Parmezaanse kaas en basilicum

introductie

Tortellini recepten kun je bijna overal vinden maar voor tortelloni is dat een ander verhaal. Toch is het niet zo moeilijk want tortelloni is niet meer dan een iets grotere variant van tortellini. Dit heerlijke pasta met asperges recept maak je in een handomdraai. Op smaak gebracht met een geurige rode saus waarin de typisch Italiaanse combinatie van kaas, tomaat en basilicum is samengebracht. Bestrooi met verse peterselie en dun geschaafde Parmesaanse kaas.

Bereiding

Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en snijd de uien in reepjes.

Kook de Tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de ui en de asperges 5 minuten op een matig vuur. Voeg de Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico toe en verwarm deze al roerende op een hoog vuur. Schep de tortelloni erdoor.

Verdeel de tortelloni met asperges over 4 diepe borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas erover.

Serveer tips

Vooraf: Salade van gegrilde plakjes courgette met wat rucola en stukjes gedroogde tomaat erover en een dressing 4 eetlepels van de tomatenolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Toe: Aardbeien met yoghurt en geschaafde chocolade erover.

Variaties

De groene asperges kun je vervangen door witte asperges; deze moeten wel eerst geschild worden. Snijd hier ook een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant af.

Boodschappenlijstje

  • 300 g groene asperges
  • 2 rode uien
  • 250 g tortelloni
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico 460g
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 50 g dun geschaafde vegetarische Parmezaanse kaas
16318

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1668.67 kcal
  • Energy (kJ):
    6962.11 kJ
  • Eiwitten (g):
    68.72 g
  • Suiker (g):
    48.42 g
  • Vezel (g):
    18.43 g
  • Vet totaal (g):
    71.32 g
  • Saturated fat (g):
    26.92 g
  • Trans fat (g):
    0.63 g
  • Natrium (mg):
    3317.73 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2