Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (32 votes)
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Herfst
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon

introductie

Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon.

Bereiding

Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortellini af. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze. Pel en snijd de uien in ringen en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak hierin de ui, knoflook en paddenstoelen ca. 5 min. op matig vuur. Voeg de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en breng het geheel aan de kook.

Bak de plakjes bacon ondertussen knapperig in een droge hete koekenpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de pasta over 2 diepe warme borden, schep de saus erover en verdeel de plakjes bacon over de borden.

Serveer tips

Geef voor een volledige maaltijd vooraf: Geroosterd brood met Pesto Rosso en salami (Crostini) (recept staat op de website) en toe: Tiramisu (recept staat op de website) bij de Tortelloni met kruidige paddenstoelen en knapperige bacon.

Variaties

De tortelloni is een iets grotere variant van tortellini en kun je vervangen door ravioli.

Boodschappenlijstje

  • 250 g tortelloni met kaasvulling
  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 4 plakjes bacon
16288

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2028.02 kcal
  • Energy (kJ):
    8475.08 kJ
  • Eiwitten (g):
    71.91 g
  • Suiker (g):
    60.51 g
  • Vezel (g):
    16.59 g
  • Vet totaal (g):
    110.09 g
  • Saturated fat (g):
    33.74 g
  • Trans fat (g):
    0.2 g
  • Natrium (mg):
    3869.85 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2