Toscaans lamsfilet met rode wijnsaus, rode kool en pappardelle

Beoordeel dit recept
Average: 3.8 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
45
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Herfst
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Toscaans lamsfilet met rode wijnsaus, rode kool en pappardelle

introductie

Lamsfilet in een rode wijnsaus met pesto geserveerd met in balsamicoazijn gekookte rodekool en pappardelle, met pittige rucola en zilte Parmezaanse kaas. Een mooi en verrassend gerecht waar je gasten zeker van smullen.

Bereiding

Snijd het lamsvlees in grote blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de teentjes knoflook in plakjes.

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak hierin de lamsfilet in ongeveer 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee. Bestrooi het vlees met wat zout en peper, voeg de rode wijn en de Bertolli pesto Rosso toe en laat het lamsvlees in een afgedekte pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar stoven.

Breng ondertussen de rode kool met 1 eetlepel olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper aan de kook. Ze het vuur laag, dek de pan af en laat de kool in 20 minuten gaar worden.

Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta vlak voor het serveren met de rucola, de Parmezaanse kaas, de rest van de olijfolie en naar smaak wat zout en peper.

Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep het gestoofde lamsvlees en de rode kool ernaast.

Serveer tips

Serveer als toetje na de Toscaans lamsfilet met rode wijnsaus, rode kool en pappardelle een lekkere tiramisu.

Variaties

Vervang het lamsvlees door in het kerstseizoen goed verkrijgbare hazenbout. Dit vlees mag wat langer stoven.

Boodschappenlijstje

15272

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3490.82 kcal
  • Energy (kJ):
    14598.89 kJ
  • Eiwitten (g):
    156.82 g
  • Suiker (g):
    58.99 g
  • Vezel (g):
    21.58 g
  • Vet totaal (g):
    136.37 g
  • Saturated fat (g):
    30.09 g
  • Trans fat (g):
    0.32 g
  • Natrium (mg):
    1432.22 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2