Toscaanse spaghetti met doperwtjes en spiesjes met pesto

Beoordeel dit recept
Average: 4 (24 votes)
Bereidingstijd (min): 
40
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Zomer
Gelegenheid: 
Barbecue
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Kruidig
Toscaanse spaghetti met doperwtjes en spiesjes met pesto

introductie

Ze zijn in Toscane nog niet vergeten dat je je vlees ook gewoon op de barbecue bijzonder kunt laten smaken! Deze Toscaanse spaghetti met doperwtjes en spiesjes met de Bertolli pesto verde bewijst dat maar weer eens.

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af.

Snijd ondertussen de hamlappen in kleine stukjes, vermeng ze met de Bertolli pesto Verde en rijg ze aan 8 spiesjes.

Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak de uiringen 3 minuten op matig vuur. Voeg de Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale, de doperwtjes en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Breng het geheel aan de kook. Schep de pasta door de saus en verwarm even mee.

Rooster de spiesjes ondertussen op een hete barbecue of onder de grill in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Keer ze geregeld om.

Verdeel de Toscaanse spaghetti over 4 warme borden, strooi de rest van de kruiden erover en leg de spiesjes ernaast.

Serveer tips

Je kunt de spaghetti eerst maken voor deze toscaanse spaghetti met doperwtjes en spiesjes met pesto en afgedekt met folie in de oven (100°C) warm houden terwijl je de spiesjes roostert. Vooraf: Gemengde salade met stukjes gorgonzola en partjes perzik, bedruppeld met balsamicoazijn en olijfolie en bestrooid met wat peper en zout. Toe: Halfbevroren aardbeientoetje (recept staat op de website)

Boodschappenlijstje

  • 400 g spaghetti
  • 400 g hamlappen
  • 1 el Bertolli Pesto Verde
  • 2 rode uien
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 600 g diepvries doperwtjes
  • 4 el Italiaanse kruiden, fijngehakt
16300

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2921.25 kcal
  • Energy (kJ):
    12203.64 kJ
  • Eiwitten (g):
    153.38 g
  • Suiker (g):
    62.38 g
  • Vezel (g):
    46.94 g
  • Vet totaal (g):
    66.38 g
  • Saturated fat (g):
    14.11 g
  • Trans fat (g):
    0.03 g
  • Natrium (mg):
    2577.4 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2