Veldsla met makreel en sinaasappel

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Feestelijk
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Lunch
Gerecht: 
Salade
Veldsla met makreel en sinaasappel

introductie

Zomerse Italiaanse salade, veldsla met makreel en sinaasappel. Lekker vol van smaak door de zwarte olijven, bosuien en verse basilicum. Erg lekker voor bij de barbecue.

Bereiding

Snijd de bosuien in ringetjes, hak de basilicum grof en halveer de zwarte olijven. Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees. Snijd ze in dunne plakjes en verwijder eventuele pitten. Trek het vel van de gestoomde makreel, verdeel het visvlees in stukjes en verwijder de graatjes.

Klop een dressing van de olijfolie, de balsamico azijn en peper en zout naar smaak. Meng de helft van de dressing met de veldsla, de bosui, en de basilicum. Verdeel de salade over vier borden. Leg de plakjes sinaasappel, de stukjes makreel en de zwarte olijven erop en druppel de rest van de dressing erover.

Serveer tips

Deze veldsla met makreel en sinaasappel is lekker met ciabatta.

Boodschappenlijstje

19919

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1695.77 kcal
  • Energy (kJ):
    7058.43 kJ
  • Eiwitten (g):
    65.7 g
  • Suiker (g):
    5.66 g
  • Vezel (g):
    16.88 g
  • Vet totaal (g):
    136.69 g
  • Saturated fat (g):
    24.58 g
  • Trans fat (g):
    0.3 g
  • Natrium (mg):
    966.29 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2