Verse tonijn met oregano en kappertjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.9 (15 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
groenten
Pittigheid: 
Kruidig
Verse tonijn met oregano en kappertjes

introductie

Mediterrane eenvoud ten top: met slechts 2 basisingrediënten en wat kruiden maak je deze heerlijke verse tonijn met oregano en kappertjes.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C. Giet de tomaten af, vang het sap op en snijd de tomaten in plakjes.

Leg de stukken tonijn in een ovenschotel, breng ze op smaak met zout en peper en leg de plakken tomaat erop. Schenk het tomatensap over de tomaten en verdeel de oregano en de kappertjes over het gerecht.

Schenk tot slot de Bertolli originale extra vergine olijfolie er in een dun straaltje overheen. Bak de vis 20 minuten in de oven en serveer direct.

Serveer tips

Deze verse tonijn met oregano en kappertjes is lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood.

Variaties

Een halve theelepel venkelzaadjes geeft een lichte anijssmaak aan het gerecht. Typisch Italiaans en erg lekker bij de tonijn.

Boodschappenlijstje

18731

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    845.18 kcal
  • Energy (kJ):
    3566.95 kJ
  • Eiwitten (g):
    97.61 g
  • Suiker (g):
    10.57 g
  • Vezel (g):
    5.09 g
  • Vet totaal (g):
    45.26 g
  • Saturated fat (g):
    6.84 g
  • Natrium (mg):
    281.14 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2