Voorjaarspasta met kip, peultjes en lente-uitjes

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (41 votes)
Bereidingstijd (min): 
15
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Gevogelte
Voorjaarspasta met kip, peultjes en lente-uitjes

introductie

Pasta met kip, knapperige peultjes, lente-uitjes en fijngehakte peterselie in een heerlijke traditioneel Toscaanse tomaten pastasaus.

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Was peultjes en verwijder de puntjes. Snijd het wit en lichtgroene deel van de lente ui in schuine stukjes en het donkere groen fijn. Snijd de kip in reepjes.

Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de kip 5 min. op matig vuur. Voeg de peultjes en de stukjes lente-ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en breng het geheel aan de kook.

Schep de pasta om met de peterselie en peper naar smaak. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de pastasaus met kip en peultjes erover en bestrooi het gerecht met het fijngesneden groen van de lente-ui.

Serveer tips

Maak van de Voorjaarspasta met kip, peultjes en lente-uitjes een complete maaltijd en serveer vooraf: Gemarineerde garnalen in balsamicodressing (recept staat op de receptenbank) en als toetje: Halfbevroren aardbeientoetje (recept staat op de website).

Variaties

Voor een pittiger gerecht kan de Bertolli pastasaus traditioneel Toscaans vervangen worden door Bertolli pastasaus Pikant. In plaats van peultjes is het ook lekker om sperziebonen te gebruiken.

Boodschappenlijstje

  • 400 g pasta
  • 200 g peultjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 3 el fijngehakte peterselie
16287

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    2537.09 kcal
  • Energy (kJ):
    10621.26 kJ
  • Eiwitten (g):
    159.55 g
  • Suiker (g):
    55.84 g
  • Vezel (g):
    26.62 g
  • Vet totaal (g):
    44.57 g
  • Saturated fat (g):
    7.61 g
  • Natrium (mg):
    2439.31 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2