Zalmfilet met knoflook-kappertjesmayonaise

Beoordeel dit recept
No votes yet
Bereidingstijd (min): 
20
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Diner voor twee
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Ei
Pittigheid: 
Mild
Zalmfilet met knoflook-kappertjesmayonaise

introductie

De lekkerste zalmfilet met knoflook-kappertjesmayonaise maak je zelf met dit zalige recept. De verrukkelijke mayonaise met knoflook en kappertjes komt ook uit eigen keuken.

Bereiding

Hak de kappertjes en de bieslook fijn. Pers de citroen uit. Wrijf de zalmfilets in met zout en peper.

Verwarm op laag vuur 3 eetlepels Bertolli olijfolie in een koekenpan. Leg de zalmfilets erin en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Leg een deksel op de pan en laat de zalm op matig hoog vuur in 8 tot 10 minuten bijna gaar worden.

Pers ondertussen de tenen knoflook boven een kom uit. Voeg de eidooier, 1 eetlepel citroensap, de mosterd en wat zout en peper toe en klop alles met de handmixer op de middelste stand door elkaar.

Voeg dan al kloppend 250 ml extra vergine olijfolie toe, eerst druppelsgewijs, later in een dun straaltje. Blijf kloppen tot een dikke mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise op smaak met zout en peper en roer de kappertjes en bieslook erdoor.

Leg de stukken zalm op vier borden en maal er wat peper boven. Schep er 2-3 eetlepels mayonaise naast en serveer direct.

Serveer tips

Deze zalmfilet met knoflook-kappertjesmayonaise is lekker met tagliatelle. Geef er sugarsnaps met reepjes gedroogde tomaat en wat olijfolie bij.

Boodschappenlijstje

  • 3 el kappertjes
  • 2 el bieslook
  • 1 citroen
  • 500 g zalmfilets (4 stuks)
  • 3 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eidooier
  • 2 tl mosterd
  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • extra nodig: handmixer
19857

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3306.85 kcal
  • Energy (kJ):
    13814.2 kJ
  • Eiwitten (g):
    106.56 g
  • Suiker (g):
    2.37 g
  • Vezel (g):
    2.2 g
  • Vet totaal (g):
    317.67 g
  • Saturated fat (g):
    45.93 g
  • Trans fat (g):
    0.15 g
  • Natrium (mg):
    1296.27 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2