Aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing

Aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing

Heerlijke frisse aardappelsalade met sperziebonen en pestodressing. De pestodressing voor deze heerlijke zomerse Italiaanse salade maak je natuurlijk met Bertolli pesto Verde. Er is genoeg voor 4 personen en heerlijk bij de barbecue.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 bosuien
  • 750 g vastkokende aardappels
  • 500 g sperziebonen
  • 2 geroosterde paprika's (uit pot)
  • 1 citroen
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 360
    • Eiwitten 5.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 39.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 32.4g
    • Sugar 1.8g
    • Fibre 6.9g
    • Fat 21.6g
    • Saturated Fat 3.3g
    • Unsaturated Fat 17.7g
    • Monounsaturated Fat 9.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 2mg
    • Sodium 178mg
    • Salt 0.44g
    • Calcium 10%
    • Iron 11%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 47%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosuien in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën. Kook de aardappelen en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.

  2. Dep de paprika’s droog en snijd ze in dunne reepjes. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil eraf (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak). Pers de citroen daarna uit.

  3. Klop in een grote schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp, Bertolli pesto Verde en extra vergine olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Giet de aardappelen en sperziebonen af in een vergiet, spoel ze na onder koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze goed uitlekken. Schep de aardappelen, sperziebonen en bosuitjes door de dressing. Laat de salade nog minstens een half uur staan.

 
         

Meer inspiratie