Aubergine-gehaktschotel met pesto rosso

Aubergine-gehaktschotel met pesto rosso

Een zalige gehaktschotel bereid met de Bertolli pesto rosso is natuurlijk aanlokkelijk. Maak snel deze heerlijke aubergine-gehaktschotel met pesto rosso.

Kook tijd

45 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 350 g rundergehakt
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 465
    • Eiwitten 29.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 13.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 8.2g
    • Sugar 7.9g
    • Fibre 5.1g
    • Fat 33.6g
    • Saturated Fat 12.7g
    • Unsaturated Fat 18.6g
    • Monounsaturated Fat 12.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 68mg
    • Sodium 504mg
    • Salt 1.26g
    • Calcium 28%
    • Iron 18%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 51%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Snijd de aubergine in plakken en dep ze droog. Bestrijk ze dun met Bertolli olijfolie en bak ze (in gedeelten) in een hete grillpan of koekenpan tot ze mooie grillstrepen hebben.

  2. Bak het rundergehakt in een wok zonder vet rul en bruin. Schep er 2 eetlepels Bertolli pesto Rosso en de fijngehakte peterselie door en laat het gehakt nog zo'n 5 minuten pruttelen.

  3. Leg een derde van de plakken aubergine in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze royaal met pesto. Verdeel de helft van het gehakt erover. Leg hierop weer een laag aubergine een eetlepel pesto, dan de rest van het gehakt en tot slot de derde laag aubergine met pesto.

  4. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover. Bak de schotel in de oven in 25 minuten mooi bruin en gaar.

 
         

Meer inspiratie