Auberginesandwich gevuld met mozzarella en basilicum

Auberginesandwich gevuld met mozzarella en basilicum

De lekkerste auberginesandwich gevuld met mozzarella en basilicum maak je eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli pesto Verde. Vol van smaak en in 20 minuten tijd staat dit heerlijke gerecht uit de Italiaanse keuken op tafel! Serveer deze sandwich ook eens bij de barbecue.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 bollen mozzarella à 125 g
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 461
    • Eiwitten 15.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 15.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 10.6g
    • Sugar 10.4g
    • Fibre 4.8g
    • Fat 38.6g
    • Saturated Fat 11.6g
    • Unsaturated Fat 25.3g
    • Monounsaturated Fat 17.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 33mg
    • Sodium 295mg
    • Salt 0.73g
    • Calcium 28%
    • Iron 7%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 37%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in 8 lange plakken in totaal. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olijfolie.

  2. Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over vier van de plakken aubergine. Leg op de mozzarella de blaadjesbasilicum. Strooi er wat versgemalen peper en zout over.

  3. Als je een grillpan gebruikt, grill dan eerst de 4 overgebleven plakken aubergine aan één kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Besmeer ze daarna aan de ongegrilde kant met Bertolli pesto Verde en leg ze omgekeerd op de met mozzarella belegde aubergineplakken. Leg de sandwiches vervolgens op de grillpan tot de mozzarella gesmolten is. Met een contactgrill hoef je de bovenste plakken niet voor te grillen. Besmeer ze aan één kant met pesto, leg ze omgekeerd op de andere plakken en grill de sandwiches in de contactgrill tot de mozzarella is gesmolten.

 
         

Meer inspiratie