Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Basilicum pasta met kip en een salade van asperges en pesto

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g farfalle pasta
  • 150 g jonge wortelen of peultjes of bonen
  • 150 g witte asperges
  • 1 kropje baby gem sla
  • 1 ui
  • 200 g kipfilet
  • 1 citroen
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pot (400 g) Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 682
    • Eiwitten 33.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 100.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 92.1g
    • Sugar 20.1g
    • Fibre 8.8g
    • Fat 16.7g
    • Saturated Fat 2.8g
    • Unsaturated Fat 12.7g
    • Monounsaturated Fat 7.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 48mg
    • Sodium 628mg
    • Salt 1.57g
    • Calcium 7%
    • Iron 16%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 34%
    • Vitamin A 66%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de farfalle af. Maak ondertussen de jonge worteltjes schoon. Schil de asperges, snijd houtige uiteinden eraf en snijd ze in schuine stukjes. Kook de worteltjes en asperges in ca. 8 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet af, spoelen koud en laat afkoelen.

  2. Haal ondertussen de slablaadjes los. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de kip in reepjes. Was de citroen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Roer een dressing van de pesto met 2 el koud water, de citroenrasp en naar smaak wat citroensap.

  3. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Roerbak de kip en ui 8 min. op een matig vuur. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Schep de farfalle door de saus en warm kort mee.

  4. Verdeel de slablaadjes, groentjes en asperges over een grote schaal. Druppel de dressing erover. Schep de farfalle in 3 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.

 
         

Meer inspiratie