BBQ kipspiezen en courgette met pesto rosso aardappelsalade

BBQ kipspiezen en courgette met pesto rosso aardappelsalade

Bij mooi weer of op een feestdag wordt in Italië al snel de barbecue tevoorschijn gehaald. Deze BBQ kipspiezen en courgette met Bertolli pesto rosso aardappelsalade past daar helemaal bij.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 800 g voorgekookte krieltjes
  • 400 g kipfilet
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 grote courgettes
  • 8 lente-uien
  • 25 g pijnboompitten
  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 3 el mayonaise
  • 100 g rucola
  • Extra nodig: 4 lange barbecuespiesen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 536
    • Eiwitten 33.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 50.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 43.6g
    • Sugar 12.9g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 23.9g
    • Saturated Fat 3.8g
    • Unsaturated Fat 18.6g
    • Monounsaturated Fat 7.3g
    • Polyunsaturated Fat 5.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 77mg
    • Sodium 315mg
    • Salt 0.79g
    • Calcium 15%
    • Iron 38%
    • Potassium 50%
    • Vitamin C 83%
    • Vitamin A 23%

Bereidingswijze

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet in 20 stukken en rijg die aan 4 lange spiezen. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje Bertolli olijfolie.

  2. Snijd kleine courgettes in de lengte doormidden; grote in de lengte in vieren. Bestrooi ze met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje Bertolli vloeibaar. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.

  3. Meng de Bertolli Pesto Rosso in een grote schaal met de mayonaise, de lente-uitjes, de pijnboompitten en de krieltjes. Rooster de kipspiezen en de courgette op een hete barbecue of onder de grill in ca. 10 min. Keer geregeld. Schep vlak voor het eten de rucola door de aardappelsalade.

  4. Leg de spiezen en de courgette op 4 borden en schep de Pesto rosso aardappelsalade erbij.

 
         

Meer inspiratie