BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes

BBQ pestoburgers met gegrilde groenten en krielspiesjes zijn zalig eten van de barbecue. Zeker met de Bertolli pesto Rosso voor extra smaakvolle hamburgers!

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte krieltjes
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 5 kleine uien
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 el Bertolli Pesto Rosso
  • 350 g half-om-half gehakt
  • Extra nodig: spiesjes, barbecue, grillplaat of grillpan
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 483
    • Eiwitten 23.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 39.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 32.5g
    • Sugar 13.0g
    • Fibre 7.3g
    • Fat 27.4g
    • Saturated Fat 8.2g
    • Unsaturated Fat 17.6g
    • Monounsaturated Fat 9.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 28mg
    • Sodium 401mg
    • Salt 1.00g
    • Calcium 7%
    • Iron 24%
    • Potassium 36%
    • Vitamin C 69%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Rijg de krieltjes aan 8-12 spiesjes en bestrijk met Bertolli oliijfolie. Pel en snijd 1 ui fijn en de rest in vieren. Maak de courgette en aubergine schoon en snijd in plakken van maximaal 1 ½ cm dikte.

  2. Meng de groenten met 2 eetlepels Bertolli Pesto Rosso. Meng het gehakt met de fijngehakte ui, 4 eetlepels pesto Rosso en een 1 theelepel peper. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt. Rooster de burgers en de krielspiesjes op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld. Rooster de groenten 8 min.

  3. Bestrooi de gegrilde groenten en de krielspiesjes voor het serveren met wat peper en zout. Serveer de pestoburgers met de krielspiesjes en de groenten direct.

 
         

Meer inspiratie