Bloemkoolsalade met garnalen

Bloemkoolsalade met garnalen

Heerlijke bloemkoolsalade met garnalen. Erg lekkere Italiaanse salade met bloemkool en sperziebonen. Wie deze salade eenmaal heeft geproefd, maakt hem zeker nog eens. Heerlijke salade voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 300 g sperziebonen
  • 1 lente-ui
  • 1 krop botersla
  • 400 g ongepelde rauwe gamba's
  • 4 el tijmblaadjes
  • 3 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 209
    • Eiwitten 16.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 11.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 6.3g
    • Sugar 0.8g
    • Fibre 4.8g
    • Fat 11.8g
    • Saturated Fat 1.7g
    • Unsaturated Fat 9.0g
    • Monounsaturated Fat 7.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 126mg
    • Sodium 574mg
    • Salt 1.43g
    • Calcium 17%
    • Iron 16%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 40%
    • Vitamin A 14%

Bereidingswijze

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in gezouten water beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Blancheer de sperziebonen en spoel ze, als ze beetgaar zijn, onder koud stromend water om het garingsproces te stoppen. Snijd de lente-ui fijn. Maak de sla schoon en haal de blaadjes los.

  2. Kook de gamba's een paar minuten en giet ze dan af. Pel ze en meng ze in een slakom met de sla, de boontjes en de bloemkool.

  3. Strooi er de tijmblaadjes en gehakte lente-ui over en bestrooi de salade met zout naar smaak. Meng snel de extra vergine olijfolie erdoor en hussel alles goed om. Serveer de bloemkoolsalade met garnalen direct.

Gekookte bloemkoolroosjes kun je prima invriezen. Altijd handig om bij de hand te hebben. Gebruik ze bijvoorbeeld in een vegetarische lasagne.

Meer inspiratie