Cannelloni gevuld met courgette, paprika, basilicum en ricotta

Cannelloni gevuld met courgette, paprika, basilicum en ricotta

Spannend cannelloni recept. De cannelloni worden gevuld met een saus gemaakt van Bertolli romige pastasaus, courgette, paprika en Italiaanse ricottakaas. Met dit pastagerecht kun je eindeloos veel variaties maken. Deze vegetarische versie met gezonde groenten en frisse ricotta is één van de favorieten. Eet smakelijk!

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pak cannelloni
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Cremosa à 500 g
  • 6 blaadjes basilicum
  • 100 g ricotta
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 492
    • Eiwitten 19.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 69.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 62.3g
    • Sugar 16.2g
    • Fibre 7.3g
    • Fat 16.3g
    • Saturated Fat 7.2g
    • Unsaturated Fat 8.0g
    • Monounsaturated Fat 4.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 31mg
    • Sodium 530mg
    • Salt 1.33g
    • Calcium 34%
    • Iron 33%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C 110%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette en paprika blokjes enkele minuten op hoog vuur. Schep de groenten dan in een kom en meng ze met de fijngesneden basilicum en de ricotta.

  3. Vul de canneloni met het groentemengsel en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de Bertolli pastasaus Cremosa erop en maak het gerecht af met de geraspte kaas.

  4. Bak de canneloni 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 
         

Meer inspiratie