Cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten, met tomatensaus

Cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten, met tomatensaus

Italiaanse cannelloni gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten, met tomatensaus. Dit verrukkelijke pastagerecht uit de Italiaanse keuken maak je eenvoudig zelf met Bertolli Pastasaus Alle Erbe en extra lekker met Bertolli olijfolie. Cannelloni, ook wel bekend als manicotti, is een grote en dikke staafjespasta gemaakt van durumtarwe.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 20 g parmezaanse kaas
  • 2 el verse bladpeterselie
  • 2 el verse basilicum
  • 2 eieren
  • 350 g rauwe ham
  • 300 g verse spinazie
  • 300 g ricotta
  • 1 pak cannelloni
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 753
    • Eiwitten 47.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 64.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 60.7g
    • Sugar 12.7g
    • Fibre 4.3g
    • Fat 34.3g
    • Saturated Fat 12.9g
    • Unsaturated Fat 19.2g
    • Monounsaturated Fat 15.7g
    • Polyunsaturated Fat 2.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 203mg
    • Sodium 2351mg
    • Salt 5.87g
    • Calcium 30%
    • Iron 28%
    • Potassium 34%
    • Vitamin C 9%
    • Vitamin A 8%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de Parmezaanse kaas, hak de bladpeterselie en basilicum en klop de eieren los in een kommetje. Snijd de rauwe ham in stukken.

  2. Breng in een pan water aan de kook en blancheer hierin de spinazie 1 minuut. Meng de ricotta, de Parmezaanse kaas, de rauwe ham en de kruiden door de losgeklopte eieren. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

  3. Kook de cannelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking en leg ze daarna in een kom met koud water en 2 eetlepels olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.

  4. Giet de afgekoelde cannelloni af. Vul ze, met een lepeltje of een slagroomspuit, met het spinaziemengsel, leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de rest van de Bertolli olijfolie. Bak ze gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht opgebold en een beetje krokant zijn.

  5. Verwarm ondertussen de Bertolli pastasaus Alle Erbe volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  6. Roer, als de cannelloni klaar zijn, de verse basilicum door de warme tomatensaus. Serveer de pasta met de saus op een mooie, grote schaal.

 
         

Meer inspiratie