Ciabatta met zalm en olijventapenade

Ciabatta met zalm en olijventapenade

Verrukkelijke ciabatta met zalm en olijventapenade. Maak dit gerecht met Italiaans brood en zelfgemaakte olijventapenade eenvoudig zelf lekker op smaak gebracht met Bertolli pesto Verde. Een groot succes bij tapas en bij de barbecue en gourmet.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 200 g zwarte olijven
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el Bertolli Pesto Verde
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 750 g zalmfilet
  • extra nodig: staafmixer of hakmolen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 614
    • Eiwitten 45.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 37.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 32.8g
    • Sugar 3.0g
    • Fibre 5.0g
    • Fat 31.2g
    • Saturated Fat 4.5g
    • Unsaturated Fat 21.9g
    • Monounsaturated Fat 17.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.4g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 87mg
    • Sodium 1677mg
    • Salt 4.19g
    • Calcium 9%
    • Iron 15%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 7%
    • Vitamin A 17%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de ciabatta hierin ongeveer 4 minuten. Leg het brood op een rooster om af te koelen en snijd het daarna schuin in dikke plakken. Laat de oven aanstaan. Maak de olijven, de gepelde knoflook en de Bertolli pesto Verde samen fijn met een staafmixer of een hakmolen. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en voeg deze samen met de olie toe aan het olijvenmengsel. Schep de tapenade nogmaals goed door.

  2. Snijd de zalmfilet in stukken, ongeveer zo groot als een plak ciabatta. Beleg het brood met de zalm en bestrijk deze met de olijventapenade. Leg de ciabattaplakken op een rooster en bak ze nog ongeveer 3 minuten in de oven.

 
         

Meer inspiratie