Farfalle met kip, courgette en gegrilde paprika in pittige tomatensaus

Farfalle met kip, courgette en gegrilde paprika in pittige tomatensaus

Een lekker pastagerecht met kip, courgette en gegrilde paprika in pittige tomatensaus. Extra lekker door Bertolli pastasaus Piccante en gedroogde tijm. Maak dit verrukkelijke pastagerecht uit de Italiaanse keuken eenvoudig zelf in slechts een half uurtje tijd voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 pot geroosterde rode paprika's
  • 1 courgette
  • 4 scharrelkipfilets
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 350 g farfalle pasta
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 667
    • Eiwitten 48.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 86.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 81.5g
    • Sugar 19.0g
    • Fibre 5.3g
    • Fat 12.9g
    • Saturated Fat 2.2g
    • Unsaturated Fat 6.9g
    • Monounsaturated Fat 5.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.0g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 109mg
    • Sodium 754mg
    • Salt 1.88g
    • Calcium 4%
    • Iron 11%
    • Potassium 8%
    • Vitamin C 13%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Laat de paprika's uitlekken in een vergiet en snijd ze in grove stukken. Halveer de courgette in de lengte en snijd de twee helften in stukken. Maak de kipfilets schoon en snijd het vlees in stukjes. Kruid de kip met wat zout en peper. Kook de pasta farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.

  2. Verwarm ondertussen in een grote koekenpan de Bertolli olijfolie en bak hierin op middelhoog vuur de kipfiletstukjes rondom bruin en krokant. Schep de Bertolli pastasaus Piccante door de kip en laat het mengsel zo 8 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Voeg de stukken paprika en courgette toe en laat ze nog een paar minuten meepruttelen. Breng de saus tot slot op smaak met gehakte basilicum en tijm.

  4. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Garneer met een takje basilicum.

 
         

Meer inspiratie