Farfalle met krab

Farfalle met krab

Zalige farfalle met krab. De krab geeft dit gerecht allure en klasse. Geserveerd in een kleine hoeveelheid, in een glaasje bijvoorbeeld, is het ook een spannend voorgerecht of hapje. Vervang voor een goedkope, maar zeker niet minder lekkere variant de krab door surimi.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 200 g krab in blik
  • 1 teen knoflook
  • 4 kleine tomaten
  • 350 g farfalle pasta
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 480
    • Eiwitten 21.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 69.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 65.5g
    • Sugar 5.1g
    • Fibre 4.4g
    • Fat 12.2g
    • Saturated Fat 1.9g
    • Unsaturated Fat 9.3g
    • Monounsaturated Fat 7.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 48mg
    • Sodium 206mg
    • Salt 0.51g
    • Calcium 8%
    • Iron 11%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C 41%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel, het wit eronder is bitter van smaak) een pers een eetlepel sap uit. Hak de peterselie zeer fijn. Verwijder alle ongerechtigheden uit de krab en laat deze goed uitlekken. Pel de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Kook de farfalle pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.

  2. Verhit intussen de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de hele knoflookteen tot deze bruin wordt. Verwijder de knoflook en voeg de krab, de tomaten, het citroensap en een beetje zout toe aan de olie. Neem de pan van het vuur.

  3. Giet de pasta af en meng deze met de saus. Schep er de citroenschil en de peterselie door en breng de pasta op smaak met royaal versgemalen peper. Nog even goed mengen en dan direct opdienen.

 
         

Meer inspiratie