Farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes

Farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes

Heerlijke farfalle met tomatensaus, tonijn, venkel en kappertjes maak je eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli pastasaus Basilico, ingeblikte tonijn, venkelknollen, ui en kappertjes. Verrukkelijke pastagerecht uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 2 blikjes tonijnstukken in olijfolie à 160 g
  • 350 g Bertolli Pasta Farfalle
  • 3 el olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 2 el kappertjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 646
    • Eiwitten 35.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 80.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 73.8g
    • Sugar 10.0g
    • Fibre 6.7g
    • Fat 21.4g
    • Saturated Fat 3.2g
    • Unsaturated Fat 17.2g
    • Monounsaturated Fat 10.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 1063mg
    • Salt 2.65g
    • Calcium 5%
    • Iron 7%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 19%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Snijd het groen en het onderkantje van de venkelknollen. Snijd de venkel in grove stukken. Pel en snipper de ui. Laat de tonijn uitlekken. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Voeg wat zout en een scheut olijfolie toe aan het kookwater.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de Bertolli pastasaus Basilico en de venkel toe. Laat het mengsel zo 10 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Schep de tonijn en de kappertjes erdoor en laat ze nog 4 minuten meepruttelen.

  4. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.

 
         

Meer inspiratie