Farfalle met tomatensaus, tuinboontjes en geitenkaas

Farfalle met tomatensaus, tuinboontjes en geitenkaas

Pasta Farfalle met tomatensaus, tuinboontjes en geitenkaas. Extra lekker door de zwarte olijven, zongedroogde tomaten, knoflook en Bertolli pastasaus Basilico. Dit vegetarische pastagerecht maak je in slechts een half uurtje tijd.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 2 el verse Italiaanse kruiden
  • 300 g farfalle pasta
  • 300 g diepvries tuinbonen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 560
    • Eiwitten 26.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 83.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.1g
    • Sugar 13.4g
    • Fibre 10.9g
    • Fat 15.7g
    • Saturated Fat 8.1g
    • Unsaturated Fat 6.5g
    • Monounsaturated Fat 4.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 23mg
    • Sodium 831mg
    • Salt 2.08g
    • Calcium 17%
    • Iron 35%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C 33%
    • Vitamin A 14%

Bereidingswijze

  1. Pers de knoflook uit. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes, hak de zwarte olijven grof en verkruimel de geitenkaas.

  2. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een (braad)pan en fruit hierin de knoflook zachtjes glazig. Roer de Bertolli pastasaus Basilico en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 10-15 minuten zachtjes sudderen.

  3. Kook de pasta farfalle en de tuinboontjes samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-13 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

  4. Roer de pasta, de tuinboontjes, de reepjes tomaat en de olijven door de saus en warm het gerecht nog even goed door.

  5. Schep de pasta in diepe borden en strooi de geitenkaas erover. Lekker met rucolasalade.

 
         

Meer inspiratie