Fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola

Fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola

Heerlijke Italiaanse fettucini met kip, olijven, tomaat en rucola. Extra lekker door Bertolli pastasaus Basilico. Fettucini is een pasta uit de Romaanse keuken en is een dikke platte noedel. Een verrukkelijk pastagerecht uit de Italiaanse keuken. Haal in minder dan een half uur tijd Italië in huis met deze pasta met kip.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g fettuccine
  • 350 g kipfilet
  • 3 bosuien
  • 100 g gemengde olijven
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 500 g
  • 100 g rucola
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 692
    • Eiwitten 41.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 93.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 87.1g
    • Sugar 15.7g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 17.3g
    • Saturated Fat 4.5g
    • Unsaturated Fat 11.2g
    • Monounsaturated Fat 8.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 71mg
    • Sodium 806mg
    • Salt 2.02g
    • Calcium 23%
    • Iron 20%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 27%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Kook de fettuccine pasta ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en kruid ze met peper en zout. Snijd de bosuitjes in ringen. Hak de olijven in grove stukken en was de cherrytomaatjes. Rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes kipfilet rondom bruin en krokant. Voeg vervolgens de bosui, olijven en cherrytomaatjes toe en roerbak alles een paar minuten op hoog vuur.

  3. Schep dan de Bertolli pastasaus Basilico erdoor en laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep vlak voor het einde de gewassen rucola erdoor.

  4. Serveer de pasta direct in een grote schaal en garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie