Frittata met pesto, courgette en artisjokharten

Frittata met pesto, courgette en artisjokharten

Frittata met pesto, courgette en artisjokharten is van origine de Italiaanse variant van 'kliekjesdag'. Vroeger uit armoede, maar nu omdat het wel heel erg lekker is! Een heerlijk omelet-achtig gerecht groenten en Parmezaanse kaas. Erg lekker gerecht voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 5 eieren
  • 100 g artisjokharten in blik, uitgelekt
  • 50 g vers geraspte parmezaanse kaas
  • 3 el Bertolli Pesto Verde
  • extra nodig: lage overschaal of taartvorm, 26 cm ø
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 363
    • Eiwitten 16.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 9.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 7.3g
    • Sugar 4.5g
    • Fibre 2.2g
    • Fat 29.4g
    • Saturated Fat 7.2g
    • Unsaturated Fat 20.2g
    • Monounsaturated Fat 13.9g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 280mg
    • Sodium 492mg
    • Salt 1.23g
    • Calcium 20%
    • Iron 12%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 17%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de ui in ringen en de courgette in plakjes. Verhit de Bertolli olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en courgette in 3 minuten beetgaar.

  2. Klop ondertussen in een kom de eieren los met de Bertolli pesto Verde en zout en peper naar smaak. Schep de ui, courgette en de artisjokharten erdoor.

  3. Doe dit mengsel in een ingevette lage ovenschaal of taartvorm van 26 cm doorsnede en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak de frittata in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

 
         

Meer inspiratie