Fusilli met peultjes, pijnboompitten, olijven en mozzarella

Fusilli met peultjes, pijnboompitten, olijven en mozzarella

Dit lekkere fusilli recept met in Bertolli olijfolie gebakken peultjes en zwarte olijven in een lekkere kruidige pastasaus met romige mozzarella en geroosterde pijnboompitten staat binnen een half uur op tafel!

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g Bertolli Pasta Fusilli
  • 2 el pijnboompitten
  • 200 g peultjes
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 25 g zwarte olijven zonder pit
  • 125 g mozzarella
  • 1 Bertolli Saus in zak Alle Erbe (voor 1-2 personen) à 260 g
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 746
    • Eiwitten 32.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 98.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 91.8g
    • Sugar 15.5g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 27.4g
    • Saturated Fat 9.7g
    • Unsaturated Fat 16.0g
    • Monounsaturated Fat 10.4g
    • Polyunsaturated Fat 3.2g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 31mg
    • Sodium 679mg
    • Salt 1.69g
    • Calcium 30%
    • Iron 11%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 55%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Regelmatig omschudden, ze verbranden snel. Laat ze op een bord afkoelen. Was de peultjes.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een ruime koekenpan en roerbak hier de peultjes en de olijven een minuut of 3. Bestrooi ze met wat zout.

  3. Voeg de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en warm alles een minuutje goed door. Snijd of scheur ondertussen de mozzarella in stukjes.

  4. Schep de fusilli op 2 voorverwarmde, diepe borden met daarop de saus. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi de pasta tot slot met de pijnboompitten.

 
         

Meer inspiratie