Fusilli met pittige saus en citroenkip

Fusilli met pittige saus en citroenkip

Italiaanse fusilli met pittige saus en citroenkip. Zo lekker en spicy! De kipfilet is extra fris door de citroen. Gebruik bij dit recept pasta fusilli en Bertolli Pastasaus Piccante. Echte liefhebbers maken dit pastagerecht extra pittig door er extra rode peper met de zaden aan toe te voegen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 bosuien
  • 200 g kipfilet
  • 1 el citroensap
  • 0,5 el gedroogde tijm
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante à 500 g
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 150 g fusilli
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 700
    • Eiwitten 43.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 84.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 79.1g
    • Sugar 23.3g
    • Fibre 5.5g
    • Fat 22.3g
    • Saturated Fat 5.6g
    • Unsaturated Fat 15.2g
    • Monounsaturated Fat 11.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.4g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 82mg
    • Sodium 1151mg
    • Salt 2.87g
    • Calcium 20%
    • Iron 19%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C 11%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Kook de pasta fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd bosuien in stukken van 2 cm en de kipfilet in blokjes.

  2. Schep de kip en bosui in een lage ovenschaal om met het citroensap, de tijm, zout en peper naar smaak en de olijfolie extra vergine.

  3. Schuif de schaal 8 cm onder de hete grill. Laat de blokjes kip in 10 minuten lichtbruin en gaar worden, schep ze af en toe om.

  4. Meng de fusilli met de Bertolli pastasaus Piccante en warm de pasta nog heel even door op zacht vuur.

  5. Schep de pasta in twee diepe borden en verdeel de blokjes kip met bosui erover. Bestrooi tot slot de Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie