Fusilli met pittige tomatensaus, sperziebonen en garnalen

Fusilli met pittige tomatensaus, sperziebonen en garnalen

Bertolli Pasta Fusilli met pittige tomatensaus, sperziebonen en garnalen maak je eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli pastasaus Piccante. Een verrukkelijk en gezond Italiaans pastagerecht met reuzengarnalen in slechts 30 minuten tijd.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 g sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 2.5 tl chilipoeder
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante
  • 300 g Bertolli Pasta Fusilli
  • 250 g gekookte gepelde gamba's
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 534
    • Eiwitten 22.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 78.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.2g
    • Sugar 15.1g
    • Fibre 6.4g
    • Fat 16.7g
    • Saturated Fat 2.5g
    • Unsaturated Fat 13.2g
    • Monounsaturated Fat 10.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 79mg
    • Sodium 844mg
    • Salt 2.11g
    • Calcium 9%
    • Iron 6%
    • Potassium 10%
    • Vitamin C 66%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en pers de knoflook uit.

  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui en paprika 2 - 3 minuten. Schep het chilipoeder erdoor en schenk de Bertolli pastasaus Piccante erbij. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 8 - 10 minuten zachtjes sudderen.

  3. Kook ondertussen de pasta fusilli en sperziebonen samen in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-13 minuten beetgaar. Giet af en roer de pasta en de boontjes door de saus. Warm het gerecht nog even goed door.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gamba's met de knoflook 2 - 3 minuten op zacht vuur.

  5. Schep de pasta in diepe borden en verdeel de garnalen erover. Lekker met Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie